Videnskab er omdrejningspunktet for den nye fritidsaktivitet på Herningsholm Erhvervsgymnasium, som netop har åbnet for tilmeldingen til Videnskabsklubben. Foto: PR-foto/Lars Svankjær

Miniforskere søges

Folkeskoleelever kan blive en del af videnskabsklub på Herningsholm Erhvervsgymnasium

VIDEN At forske i aber og dna bliver nu en mulighed for elever i folkeskolen, når fritidsaktiviteten Videnskabsklubben kommer til Herning.

Klubben er en del af en landsdækkende succes, hvor børn, der er interesseret og nysgerrig på verden omkring sig, kan gå til fritidsaktiviteten og lære om naturvidenskaben.

Det er Herningsholm Erhvervsgymnasium, der for første gang kan tilbyde den nye fritidsaktivitet til folkeskolen.

- Videnskabsklubben giver os en mulighed for at invitere nysgerrige folkeskoleelever ind bag dørene og give dem nogle spændende, sjove og lærerige eftermiddage på Herningsholm HTX. Vi håber og tror på, at vi med dette tiltag er med til at åbne øjnene for glæden ved naturvidenskaben, siger Mie Nielsen, som er uddannelsesleder på Herningsholm HTX, i en pressemeddelelse.

Gymnasieelever underviser

Videnskabsklubben begynder til oktober og strækker sig over syv onsdage. Forløbet er for folkeskoleelever i 4. klasse. I klubben vil eleverne opleve at være miniforskere og lære om aber, dna og evolution.

Det er gymnasieelever fra skolens HTX-uddannelse, som står for undervisningen i Videnskabsklubben, og de glæder sig til at byde folkeskoleelever velkommen.

- Når man lærer fra sig, så lærer man også noget selv. Jeg synes, det er megafedt at være et forbillede og dele ud af sin erfaring. Jeg ser frem til at være med i Videnskabsklubben, og det håber jeg også, mange børn har lyst til, siger Philip Eg Jensen, der er én af underviserne i Videnskabsklubben.

Studiemiljø for 4. klasse

Det bliver laboratorierne på skolen, som kommer til at danne rammerne om den nye fritidsaktivitet på erhvervsgymnasiet, hvilket giver folkeskoleeleverne mulighed for at få et indblik i studiemiljøet, hvor HTX-eleverne har deres dagligdag.

- Vi glæder os til at åbne dørene på HTX og til at vise, hvad den naturvidenskabelige verden har at tilbyde. Meget af undervisningen på HTX er projektorienteret, og vi har stort fokus på at anvende den tillærte teori indenfor naturvidenskab i praksis i vores laboratorier, siger Mie Nielsen.

Søndag åbnede tilmeldingen til de 12 eksklusive pladser, som udgør Videnskabsklubben på Herningsholm Erhvervsgymnasium. Der er endnu ledige pladser.

I Videnskabsklubben kan man blandt andet blive klogere på dna. Her er piger i gang med at bygge dna. Foto: PR-foto/Lars Svankjær