Borgere i Struer, Lemvig og Holstebro kan komme til at skulle søge mod Regionshospitalet Gødstrup i sommermånederne, fordi de lokale akutklinikker lukker helt eller delvist ned. (Arkivfoto).

Midtjysk sygehus låner personale og natlukker lokale akutklinikker

Akutklinikkerne i Lemvig og i Holstebro må helt eller delvist lukke i sommermånederne grund personalemangel.

HERNING Det midtjyske regionshospital i Gødstrup har store problemer med at fylde vagtplanen ud i sommermånederne. Derfor må man i en periode låne personale fra flere lokalklinikker i området.

Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Konsekvensen er, at akutklinikkerne i Lemvig og Holstebro må lukke helt eller delvist fra juli og frem til midten af august, fordi der mangler hænder.

- Der er et betydeligt pres på Regionshospitalet Gødstrup. Derfor er vi nødt til at prioritere vores personaleressourcer til pleje og behandling af alvorligt syge patienter, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i meddelelsen.

Akutklinikken i Lemvig lukker helt fra 1. juli og frem til 14. august, mens den i Holstebro lukker om natten i samme periode.

Lukningen betyder, at borgerne i området i perioden må søge mod alternative sygehuse.

Borgere omkring Lemvig kan søge mod Holstebro i dagstimerne.

Men hvis man som borger i og omkring Lemvig, Struer og Holstebro er ude for et uheld i nattetimerne, så må man tage turen til Gødstrup for at modtage behandling.

Har man akut brug for lægehjælp, så skal man - som man plejer - kontakte enten sin læge eller Lægevagten.

Anders Kühnau ærgrer sig over, at man er nødt til at lukke helt eller delvist for nogle af de lokale akutklinikker.

- Det kommer desværre til at betyde, at der er borgere med eksempelvis mindre sår og skader, som i perioden får længere vej til behandling. Det beklager vi, men situationen kræver det, siger han.

Regionshospitalet Gødstrup er et fusionssygehus, som er en sammenlægning af sygehusene i Herning og i Holstebro.

Personalemanglen har i den seneste periode blandt andet vist sig ved, at sygehuset også har måtte aflyse mange planlagte operationer.

/ritzau/

Indlæser debat