Team for ADHD og Rusmiddelpsykiatri, Psykiatriens Hus, Silkeborg modtog årets Smartpris. Foto: PR-foto

Regionen uddelte priser: Vinder af initiativpris vil begrænse medicinspild

Regionsrådet uddelte tirsdag Initiativprisen og Smartprisen til to gode ideer

MIDTJYLLAND Gode løsninger, der skaber værdi for borgerne, bliver hvert år præmieret med Initiativprisen og Smartprisen af regionsrådet for Region Midtjylland.

Uddelingen foregår på Region Midtjyllands innovationsdag, hvor cirka 600 ledere og medarbejdere deler de bedste løsninger, der er udviklet i løbet af året med hinanden.

I år gik Initiativprisen til skaberne af en app, der modvirker medicinspild. Appen er udarbejdet i et samarbejde mellem Hospitalsapoteket og it i Region Midtjylland.

Med app’en kan man scanne lægemiddelpakningers QR-kode og få et overblik over medicinen og dens udløbsdato. I appen kan man også registrere et lægemiddel som opbrugt, kasseret eller fritstillet. Det sidste betyder, at medicinen gøres tilgængelig for kolleger på andre afsnit på hospitalet, hvorved man undgår spild af medicin.

- Løsningen er et fremragende eksempel på, hvordan man med en digital løsning kan bidrage til både at skabe større patientsikkerhed, kan aflaste personale og kan spare penge. Og så handler løsningen i sin kerne om bæredygtighed - om at mindske medicinspild og bruge ressourcer klogere på tværs. Det er en utrolig helstøbt løsning, der forener kvalitet, effektivitet, arbejdsmiljø og bæredygtighed, sagde regionsråds- og priskomitémedlem Thrine Rimdal Nørgaard (V) ved prisoverrækkelsen.

Dobbelt op på udfordringer

Mennesker med svære sindslidelser og samtidigt misbrug får hjælp både fra Psykiatrien i regionen og kommunens misbrugskonsulenter, bostøtter og sagsbehandlere. I Psykiatriens Hus i Silkeborg samler man derfor et tværgående team om borgeren, så der kan ydes en koordineret indsats til gavn for borgeren. Konceptet er udviklet i Holland og implementeret med succes i Silkeborg. Regionsrådet giver i år løsningen og menneskene bag Smartprisen for at tilpasse og implementere en løsning, der er opfundet et andet sted.

- Løsningen er et fremragende eksempel på, hvordan man med et blik for systematisering af den fælles indsats samt ved at fokusere på den fælles kerne i og fælles mål for arbejdet, nemlig borgeren, kan nå meget længere, end man kan på egen hånd. Dobbelt-diagnoser er lig med mindst dobbelt op på udfordringer, så med denne løsning ser vi også, at man er medvirkende til at mindske uligheden i psykiatrien, sagde regionsråds- og priskomité-medlem Per Møller Jensen (S) ved uddelingen af prisen.

Hver pris ledsages af et beløb på 25.000 kroner, som kan bruges på udvikling.

Karin Aagot Møller Jørgensen, Anne Lund Sørensen, Charlotte Arp Sørensen fra Hospitalsapoteket og Rune Dalsenni Rask fra RM-it/DIAS modtog årets Initiativpris. Foto: PR-foto

Indlæser debat