Antallet af ansatte i KK Wind Solutions vokser med cirka 600 efter opkøbet hos Vestas. Foto: PR-foto

Overtager 600 ansatte: Ikast-firma køber stor luns fra Vestas

KK Wind Solutions køber Vestas’ forretning for konvertere og kontrolpaneler. Med i handlen følger tre fabrikker og 600 ansatte

OPKØB Ikast-virksomheden KK Wind Solutions vokser markant i størrelse med et opkøb hos giganten Vestas. Parterne offentliggør onsdag morgen, at Vestas har solgt sin forretning for konvertere og kontrolpaneler til KK Wind Solutions. Det omfatter en fabrik i Hammel i Østjylland med cirka 280 medarbejdere samt en fabrik i Oragadam i Indien med 50 medarbejdere og en fabrik i Tianjin i Kina med 220 medarbejdere.

- Opkøbet vil øge vores forretning markant. Ved at udvide vores produktion til Kina og styrke vores aktiviteter i Asien og Europa vil vi være i stand til bedre at betjene vores kunder globalt. Opkøbet supplerer også vores nyligt etablerede Center of Excellence for strømkonvertering i Kempen i Tyskland. Vi er godt positioneret til at udvikle og levere bæredygtige energiløsninger i verdensklasse til og ekspandere yderligere ind i tilstødende industrier som Power-to-X, siger Mauricio Quintana, administrerende direktør i KK Wind Solutions, i en pressemeddelelse.

KK Wind Solutions er specialiseret i at lave styresystemer og systemløsninger til vindmøllebranchen. Virksomheden har omkring 1600 medarbejdere globalt, hvoraf de 245 er ved hovedkontoret i Ikast. Produktionen foregår på egne fabrikker i Polen og Indien og Taiwan.

Læs også på herningfolkeblad.dk
Erhverv

Klogt træk, KK: Ikast-virksomhed køber tre Vestas-fabrikker og overtager 600 medarbejdere

Styrker samarbejdet

KK Wind Solutions er i forvejen leverandør til Vestas, og med aftalen bliver det partnerskab styrket yderligere, da Ikast-virksomheden får eksklusivitet til at levere konvertere og styringer til Vestas.

I pressemeddelelsen udtrykker Vestas også tilfredshed med aftalen.

- På tværs af vores globale forsyningskæde-fodaftryk samarbejder vi i stigende grad med partnere for at skalere effektivt og bygge videre på de fundamenter, vi har etableret. Dette inkluderer at fokusere vores egne ressourcer derhen, hvor de er mest effektive og flytte dele af vores forretning til at blive drevet af andre virksomheder, som kan skabe mere værdi og sikre yderligere langsigtede job. Jeg er derfor meget begejstret for aftalen med vores partner KK Wind Solutions, som kan være med til at vokse og modne vindenergiforsyningskæden, siger Tommy Rahbek Nielsen, der har titel af Executive Vice President & COO i Vestas.

Prisen for handlen er ikke offentliggjort. Aftalen afventer godkendelse fra myndighederne og forventes at gå igennem i første kvartal 2023.

Indlæser debat