Spjald-virksomhed får ny chef fra Australien

Teknologi-virksomheden KP Components i Spjald får fra oktober i år ny chef - og det bliver Carsten Wengel, der sætter sig i direktørstolen

JOBSKIFTE KP Components fra Spjald har nu fundet deres nye administrerende direktør, og valget er faldet på Carsten Wengel, der i øjeblikket er administrerende direktør for virksomheden Schurs australske afdeling - hvormed han pt. bor i Australien.

KP Components er yderst tilfredse med valget af ny chef.

- Bestyrelsen har i længere tid nu vidst, at Søren Husted ønskede at træde tilbage som administrerende direktør. Vi har derfor foretaget en længerevarende søgning efter hans stedfortræder, og jeg er meget glad for at kunne afsløre, at Carsten Wengel har valgt at tage imod jobbet som administrerende direktør. Carsten bringer et væld af erfaring med sig til virksomheden, og han har en fortid med dokumenteret forbedring af værdien for aktionærerne, siger bestyrelsesformand for KP Components, Sebastian Ehrnrooth, i en pressemeddelelse.

En erfaren herre

Den nuværende administrerende direktør, Søren Husted, gjorde det klart tidligere i år, at han ønskede at træde tilbage fra rollen:

- Ved aflæggelse af regnskabet for 2022, vil jeg være tæt på at fylde 62 år og vælger derfor at give stafetten videre. Jeg ønsker fremover at bruge mere tid på bestyrelsesarbejde, men også på familie og fritidsinteresser. Det har været en stor oplevelse og et privilegium at være en del af KP Components, sagde han dengang.

Søren Husted nåede at være administrerende direktør i syv år.

Carsten Wengel har tidligere arbejdet i Danfoss, Vestas, Nissens, Dansk Industri og Danish Crown - og er altså en erfaren mand i industrien. Desuden stammer hans kone fra Vestjylland-egnen.

- Jeg er begejstret over denne mulighed. KP er en sand leder inden for teknologi med en stærk international karakter, og jeg er overbevist om, at vi kan styrke vores position endnu mere, fortæller Carsten Wengel selv.

Kp components

Virksomhedens hovedsæde ligger i Spjald og blev etableret i 1970

KP er producent og leverandør af især automatiseret produktion af komplekse komponenter - til alt fra industrikøretøjer til vindmøller

De har i alt 311 ansatte - og fabrikker i Danmark, Sverige og USA

KPs seneste regnskab for 2021 gav et resultat på 25 millioner kroner før skat - modsat et underskud på 7,3 millioner kroner året før (stærkt påvirket af corona)

Indlæser debat