Nu er den hjemme: Jyske Bank har officielt købt Handelsbanken

Det oplyser storbanken mandag i en selskabsmeddelelse

Mandag morgen blev det officielt: Jyske Bank er den nye ejer af Handelsbankens danske aktiviteter.

Det oplyste den silkeborgensiske storbank i en fondsbørsmeddelelse.

- Jyske Bank A/S har i dag indgået en bindende aftale med Svenska Handelsbanken AB om køb af Handelsbankens aktiviteter i Danmark, skriver Jyske Bank, der med forbehold for myndighedernes godkendelse forventer, at transanktionen finder sted i slutningen af året.

- Købet af Handelsbanken Danmark er en attraktiv mulighed for at styrke vores markedsposition og langsigtede konkurrenceevne, siger ordførende direktør Anders Dam i meddelelsen og fortsætter:

- Handelsbanken Danmark er veldrevet og leverer stærke løsninger til både privat- og erhvervskunder i Danmark. Ved sammenlægningen kan vi udvikle den samlede forretning yderligere til glæde for vores kunder, skabe nye karrieremuligheder for medarbejdere på tværs af koncernen og skabe værdi for vores aktionærer.

Overtager stor forretning

Handelsbankens danske forretninger gav i 2021 en indtjening på 775 millioner kroner. Forretningerne har officielt været til salg siden 19. oktober 2021, hvor banken i en selskabsmeddelelse meldte ud, at den var interesseret i at frasælge dens finske og danske aktiviteter for i stedet at koncentrere sig om forretningerne i Sverige, Norge og Storbritannien.

Jyske Bank forventer, at opkøbet vil få hæve resultatet per aktie med 10 procent i 2024 sammenlignet med, hvis handel ikke havde fundet sted.

Læs også
Nyheder

Efter salg af Handelsbanken: Nu venter ansatte og kunder på Herning-plan

Handlen omfatter mere end 130.000 kunder, udlån for 66 milliarder kroner og indlån for 36 milliarder kroner.

Handelsbanken Danmark har cirka 600 medarbejdere med 43 afdelinger og hovedsæde i København. De danske aktiviteter blev etableret i 1992 og er siden vokset organisk suppleret af opkøb af Midtbank og Lokalbanken.

Finansiering

Jyske Bank skal på overtagelsesdagen ligge det, der kalder "et kontant vederlag på for Handelsbanken Danmarks aktiver og forpligtelser samt en goodwill-betaling på tre milliarder kroner".

Restrukturerings- og integrationsomkostninger forventes desuden at udgøre samlet cirka en halv milliard kroner før skat.

Den silkeborgensiske storbank oplyser i meddelelsen, at den ikke vil skulle udstede nye aktier for at foretaget opkøbet, man at købet i stedet vil blive finansieret via realkreditobligationer.

Indlæser debat