Der plejer at være godt med mennesker, når Formland-messen finder sted. Denne gang åbner messen søndag og løber tre dage i det hele. Foto: Henrik Ole Jensen

Japansk trendcafé indtager Formland

Der er blandt andet kommet en trendcafé til Formland, der også byder på andre nyheder, når messen åbner i morgen

MESSE Produktnyheder, gentænkte områder, talks og forventningsfulde udstillere er i vente, når Formland Spring i morgen slår dørene op til tre dage med fokus på design og interiør. Blandt de store nyheder på årets messe hører trendcaféen Kunst Pause - et sted, der hylder kunsten og blandt meget andet forestår foredrag ved en stribe oplægsholdere.

- De besøgende kan forvente en smukt indrettet, japansk inspireret café med spændende mad, matcha-te og yuzu-limonade. Maden serveres i en bento-box og er pakket ind i stof i stedet for papir, hvilket er en ny trend af den bæredygtige slags - stoffet kan nemlig genbruges. Derudover byder området hver dag på tre gratis og lærerige workshops, fortæller trendekspert Anette Eckmann, der står bag Kunst Pause, i en pressemeddelelse.

Udover Kunst Pause tæller årets messe to markante nyheder

Først og fremmest fashion-koncepthallen »Fashion & Lifestyle«, der sikrer, at Formland Spring i endnu højere grad end tidligere favner forskellige aspekter af livsstil, herunder mode og tilbehør. Dernæst udstillingen »Circular Formland Days«, der er skabt i samarbejde med Lifestyle & Design Cluster og beskæftiger sig med bæredygtighed og cirkularitet inden for design, interiør, mode og livsstil.

Tidens klare farver

Traditionen tro byder messen også på Studie Flyhelsteds populære Trend Zone, der i år har fået titlen »Colors - a living network«. Zonen er denne gang udført på en sådan måde, at de besøgende bevæger sig gennem en fortolkning af boligens rum.

- Vi har bestræbt os på at lave en flot totaloplevelse, hvor både workshop, foredrag, café, lys og lyd spiller en rolle, og hvor de besøgende forhåbentlig bliver inspireret i stor stil. Samtidig er det ambitionen, at den kulørte zone kan tjene som platform for nye netværk og relationer, og at de besøgende på den måde får noget med hjem på flere planer, forklarer indretningsarkitekt i Studie Flyhelsted Mille Fly.

Foruden Kunst Pause og Trend Zonens mange talks, workshops og foredrag er der et væld af oplæg at dykke ned i på messens tilbagevendende Speak Up-scene, hvor en lang række eksperter taler. Det gælder eksempelvis trendforsker og ejer af Pej Gruppen Louise Byg Kongsholm og trend- og livsstilsekspert Mads Arlien-Søborg.

Iværksættere dyster om pris

Derudover er Creators Community igen en del af Formland Spring, og denne gang er 40 kreative og talentfulde iværksættere udvalgt til både at udstille og deltage i kampen om den prestigefyldte Design Award. Fælles for deltagerne gælder, at virkelyst og innovative tilgange til det at skabe produkter og udvikle bæredygtige forretninger er helt centrale værdier.

Endelig byder Formland Spring på det grønne, sanselige område »Greenhouse - nature to the people«, hvor eksperter giver nytænkende bud på, hvordan blomster, planter og interiør kan smelte sammen, og Danske Dekoratørers stand, hvor den står på styling-events med fokus på transformation.

Indlæser debat