Foto: Jakob Stigsen Andersen

Medie erfarer: Jyske Bank køber Handelsbanken

Den danske del af den svenske storbank bliver ifølge finans.dk overtaget af Silkeborg-banken

SILKEBORG/HERNING Den danske del af den svenske storbank bliver ifølge finans.dk overtaget af Silkeborg-banken

opkøb Jyske Bank køber Handelsbankens danske forretning med en stribe bankfilialer.

Det erfarer finans.dk.

- Ifølge flere kilder bliver handlen efter al sandsynlighed annonceret i denne uge, og det kan tænkes, at det allerede bliver i dag, onsdag, oplyser finansmediet, som skriver, at Silkeborg-bankens bestyrelse mødtes tirsdag.

Det har flere kilder bekræftet overfor Finans.dk. Det var et længe planlagt møde, og derfor er det ikke i sig selv et udtryk for, at handlen nu er på plads, lyder det. Men det kan meget vel betyde, at bestyrelsen nu også er taget i ed.

Jyske Bank har kæmpet om Handelsbanken med et konsortium bestående af Nykredit, Spar Nord og Vestjysk Bank.

Også aktiemarkedet forventer, at Jyske Bank køber Handelsbanken.

Jyske Banks markedsværdi er de seneste dage faldet med mere end 15 pct.

Det skyldes ifølge Finans.dk, at opkøbet forventeligt bliver dyrt for banken. Det er tidligere blevet vurderet, at Handelsbanken vil blive solgt for i omegnen af 8 mia. kr.

Finans var tirsdag aften i kontakt med både Jyske Banks direktion og to bestyrelsesmedlemmer.

Ingen af dem ønskede at udtale sig.

I efteråret 2021 offentliggjorde Handelsbanken beslutningen om at trække sig fra det danske marked. Her blev processen indledt om frasalg af aktiviteterne i Danmark og Finland.

I februar udsendte den svenske storbank informationsmateriale til alle potentielle købere, og Jyske Bank blev tidligt i forløbet fremhævet af flere eksperter i branchen som en mulighed.

Handelsbankens danske forretning kom i begyndelsen af året med et rekordplus på 775 millioner kroner - 20 procent bedre end året før.

Den svenske storbank blev grundlagt i Stockholm i 1871.

I 1992 åbnede Handelsbanken i Danmark, hvor der er 600 medarbejdere fordelt på cirka 40 filialer over hele landet. I Silkeborg ligger bankens filial i Søhuset på Christian 8. Vej.

Indlæser debat